Fajáték és fejlesztő játék webáruház

FALAND.HU

FALAND.HU

Kertészkedés gyerekekkel

hogyan neveljünk kis kertészeket

2019. március 20. - FALAND.HU

Itt a tavasz, a fákon pattognak ki a kis rügyek, zsonganak a méhek. A gyerekek ösztönösen szeretik a természetet, vágyódnak ki a szabadba, a hosszú tél után.

Miért is ne vonhatnánk be őket a tavaszi kerti munkálatokba?

Hidd el jó móka lesz számukra a közösen eltöltött idő a kertben. Kertészkedéssel szórakoztatva, játékosan tudjuk őket nevelni, úgy hogy közben felfedezik a természetet, fejlődik a kézügyességük, a szín- és formafelismerő képességük, szaglásuk és tapintásuk. 

De hogyan is fogjunk hozzá. 

img_20170603_183101.jpg

1. Szerezzünk be kis szerszámokat, vödröt, locsolót.

Ezek általában a homokozóban meg is találhatóak, de még így is előfordul, hogy a miénk kell neki. Már számtalan helyen lehet kapni a felnőttek által használt szerszámokhoz megtévesztően hasonló kis gyermek szerszámokat.

2. Szerezzünk be magokat. 

A legjobb olyan magokat választani számukra, amelyek gyorsan kicsiráznak, mivel a gyerekek még a gyors eredményeket szeretik. Vagy akár több ütemben vessük el a magokat, mert akkor azt fogja látni, hogy mindig történik valami. Ha gyors növekedést várunk, akkor érdemes salátát, retket, borsó, bab ültetésével kísérletezni.

3 Jelöljünk ki számára saját kertet. 

Ez lehet akár egy ágyás, lehatárolt terület vagy ha nincs rá lehetőség akkor 1-2 balkonláda, amit sajátjának mondhat és amiről neki kell gondoskodni.

4. Kezdődhet az ültetés

Segítsünk neki, mindig mondjuk el, hogy mit miért csinálunk éppen a kertben. img_20170319_131711.jpg

5. Csaljunk egy kicsit

Nem várhatjuk el tőlük, hogy egész szezon alatt, egyedül gondozzák a kertjüket. Segíteni kell őket néha egy kis háttérmunkával. Húzd ki a gyomnövényeket, locsold meg, mikor elfeledkezik róla. Nem kell tudnia róla, hogy néha te is besegítesz neki.

 

adult-beans-blur-168287.jpg

Hidd el, ha őt maguk ültették, gondozták, szedték és mosták a zöldségeket, sokkal szívesebben is fogják elfogyasztani.

Kertészkedésre fel!

Jó kertészkedést kívánok NEKTEK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://faland.blog.hu/api/trackback/id/tr6514702758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása