Fajáték és fejlesztő játék webáruház

FALAND.HU

FALAND.HU

Helyes ceruzatartás

Miért is olyan fontos ez?

2019. július 16. - FALAND.HU

Másfél hónap múlva becsöngetnek az iskolába. Sokunk gyermeke, ahogy az én kisfiam, Bendegúz is most kezdi az első osztályt. Középső csoportos volt, amikor az óvónéni felhívta a figyelmünket, hogy figyeljünk oda rá és próbáljuk ösztönözni Bendegúzt a helyes ceruzatartásra. Megmutattuk neki, hogyan kellene tartani helyesen a ceruzát. Pár percig ment is, de utána visszaváltott az ő saját stílusra, - mindig az volt a magyarázat, hogy ő nem tudja tartani úgy a ceruzát, neki nehéz volt a helyes ceruzatartást alkalmazni. Mi akkor kezdtük el használni a Crayon Rocks kavicskrétát. A Crayon Rocks kavicskrétát nem tudja másképp megfogni gyermeked, csak a helyes ceruzafogással. Azt gondolom megérte befektetni rá, egy igazán jó döntés volt. Most úgy várjuk az iskolás, hogy fiú létére nagyon szeret és szépen is tud rajzolni, színezni.

 

Az írás előkészítését nem elég első osztályban elkezdeni. Mi szülők, otthon is nagyon sokat tehetünk ezért.

 

Két nagyon fontos dologból tevődik össze. 

Az egyik a helyes ceruzatartás kialakítása, a másik a kéz finommotorikai készségének kialakítása.

A finommotorikai készség fejlesztésére számos fejlesztő játék segítségül szolgálhat, mint például a mágneses golyóvezető játékok, egyensúlyozó játékok, fűzős játékok.

A gyermekek első rajzolás élménye általában zsírkrétával történik. A hagyományos zsírkrétát nem feltétlenül tudják a gyermekek elsőre hogyan kellene megfogniuk, ráadásul könnyen törik, befogja a kis kezüket.

Ezeket a hagyományos krétákat tökéletesen fölválthatja a Crayon Rocks kavicskréta.

thumbnail_1.jpg

És hogy mely érvek szólnak még mellett, íme néhány:

- alakjának köszönhetően tökéletesen simul a gyermek kezébe,

- attól függően, hogy melyik oldalával érintjük a papírra, tudunk vele vékonyabb, vastagabb, lágyabb, erőteljesebb vonalakat húzni,

- nem törik, nem maradnak utána apró darabok 

- sokkal tovább eltart, mint egy hagyományos zsírkréta,

- a hárompontos ceruzafogáshoz szükséges izmokat erősíti,

- természetes szójaviaszból készült, nem tartalmaz egészségre káros anyagot.

Azonban 3 év alatti gyermekek szülői felügyelet mellett használják, mivel lenyelése fulladást okozhat.

A Crayon Rocks kavicskréták különböző kiszereléseit és további finommotorika fejlesztő játékokat megtaláljátok webáruházunkban.  Katt. ide.: www.faland.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://faland.blog.hu/api/trackback/id/tr2714956634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása