Fajáték és fejlesztő játék webáruház

FALAND.HU

FALAND.HU

Milyen ajándékkal lepjük meg gyermekeinket karácsonyra

2018. október 15. - FALAND.HU

adorable-bear-beautiful-264793.jpg

 

70 nap van még hátra karácsonyig.

Aki nem szereti az utolsó pillanatra hagyni a tökéletes ajándék beszerzését, az már most gondolkodhat rajta, hogy mi lehetne a csemetéje számára a legmegfelelőbb ajándék.

Közben a nagymamák, keresztszülők, rokonok is ostromolnak a nagy kérdéssel, "Mit vegyek Neki ajándékba?".

Az elkövetkező pár héten keresztül, miden héten egy korosztály veszünk célba, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsunk a legtökéletesebb ajándék kiválasztásában.

Azonban az első bejegyzés mégiscsak inkább magáról az ajándékozásról fog szólni.

Örök kérdés, "Hány ajándékot kapjon a gyerek?", "Milyen drága ajándékot kapjon a gyerek?", stb...

A kisfiam 5,5 éves a kislányom 2,5 éves. A kislányom még az előző karácskor nem igazán tudta miről is van szó. De a kisfiam már javában sorolta napi szinten, hogy mit szeretne kapni a Jézuskától karácsonyra. Minden nap mikor elsorolta, voltak olyan játékok amik lemorzsolódtak, de voltak olyanok is amelyeket egyik nap se felejtett ki a felsorolásból. Én tavaly úgy döntöttem a férjemmel, hogy egységesen 10000 Ft lesz a keret. Fejenként 3-3 csomag lapult a karácsonyfa alatt Nekik. Ebből egy-egy csomag ruha volt, a másik 2-2 csomag pedig játék. 1 olyan játék amire Ő vágyott és egy olyan, amiről azt gondoltam, hogy örülni fog neki.

Nálunk ez bevált, éppen ezért én ezt idén is így képzelem el. Örültek a játéknak, örültek a ruhának, Mi pedig örültünk a gyermekeink boldogságának.

Sokan beleesnek a túlzásba vitt ajándékozásba. Nem jó a gyerekeknek, ha elárasztjuk játékokkal. A sok játék csak ideig-óráig okoz nekik örömet, egy idő után unalmassá válik számukra.  Nem fogják értékelni, össze fognak zavarodni, azt se tudják majd melyikkel játszanak.

Megvegyem Neki a csillogó-villogó, zenélő, magától működő játékot vagy inkább a praktikusság legyen a fő szempont. Ez nem az jelenti, hogy kizárólag fejlesztő játékokat adjunk neki. Próbáljuk megtalálni az arany középutat. Olyan játékot próbáljunk választani, ami a játék élvezete mellett megmozgatja a fantáziáját, cselekvésre ösztönzi.

Még egy fontos tényező, amit nem szabad elfelejteni, az az hogy minden gyermek az életkorának megfelelő játékot kapjon. Ha olyan játékot veszünk neki, amit már kinőtt, akkor unalmas lehet számára, nem fogja lekötni. Ha azonban olyan játékot kap, amelyik még nem a korosztályának való, akkor könnyen csalódni fog, mert nem tud játszani a játékkal.

Az elkövetkező 4 hétben, minden héten egy-egy korosztály fejlődési sajátosságait fogom bemutatni és ötleteket fogok adni, hogy mindenki megtalálja a legnagyobb Kincsének a legszebb ajándékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://faland.blog.hu/api/trackback/id/tr2414301889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása