Fajáték és fejlesztő játék webáruház

FALAND.HU

FALAND.HU

Becsöngettek

2018. szeptember 11. - FALAND.HU

Már egy hete becsöngettek! Kinek, hogy kezdődött a hét?

Nekem van egy kisfiam, aki most kezdte a nagycsoportot, ennek ellenére még a múlt héten voltak nehezebb napok. A kislányommal pedig múlt héten kezdtük a bölcsődébe való beszoktatást. Ma már ott fog aludni, ügyesen vette az akadályokat. 

Na de mi a helyzet a kis iskolásokkal. Nekik azért egy teljesen más közeget kell megszokniuk. Itt már nem a játszásé lesz a főszerep, nem lehet délután aludni - igaz ezt sok ovis már kihagyta volna a tavalyi évben is. 

Vannak kötelezettségeik, feladataik, amit teljesíteni kell. Vannak elvárások az iskolában, ezeket az akadályokat minden gyermek máshogy éli meg. 

Azt gondolom, hogy sokat segíthet, ha sokat beszélgetünk velük. Délután hagyjunk időt nekik arra, hogy elmesélhessék milyen volt a napjuk az iskolában, meséljünk mi is nekik arról, hogy nekünk hogyan zajlott a napunk. Ha valamilyen problémájuk van, ne a saját akaratunkat erőltessük rájuk, próbáljunk közösen együtt valami megoldást keresni.

Vegyük komolyan az ő problémáikat is, hiszen ha nem így teszünk, akkor a későbbiekben akkor elhallgathatják, nem fognak beszélni róla.

Este, amikor már elvégezte mindenki a  feladatát, próbáljuk egy közös játékkal zárni a napot. Erre remek ötlet lehet egy társasjáték, mely során a gyerekek értékes időt tölthetnek el szüleikkel, testvéreikkel.

pexels-photo-209640.jpeg

A közös játék megtanít csapatban gondolkodni, együtt dolgozni. A jó versenyszellem, az odafigyelés a társakra, és az ellenfelekre, az intenzív agymunka, mind-mind tanulható a társasjáték segítségével, és minél korábban elkezded, vagy minél korábban elkezdni gyermeked, annál nagyobb esélyekkel indul az életben, hisz a játék nem más, mint egy könnyed és önkéntes tanulási folyamat.

Társasjáték kínálatunkat megtalálod itt: www.faland.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://faland.blog.hu/api/trackback/id/tr8114233857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása